آیین نکوداشت مقام استاد در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد
آیین نکوداشت مقام استاد امروز ۱۸ اردیبهشت ماه با حضور دکتر حسن مسلمی نایینی رییس جهاددانشگاهی، دکتر مهدی باصولی رییس دانشگاه علم وفرهنگ، معاونان جهاددانشگاهی، معاونان دانشگاه، اساتید و دانشجویان در سالن همایش های بین المللی این دانشگاه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علم وفرهنگ، در ابتدای این مراسم، منوچهر جهانیان معاون فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی، ضمن عرض خیر مقدم به مدعوین در مراسم اظهار کرد: روز استاد را خدمت اساتید دانشگاه علم و فرهنگ تبریک عرض میکنم. خداوند منان را شاکریم که این مراسم با حضور معجزه قرآنی قرن، صالح مهدیزاده برگزار شد.
وی افزود: امسال یکی از بخشهایی که در حوزه تعیین اساتید برتر در دانشگاه علم و فرهنگ مد نظر قرار گرفت، انتخاب اساتید نمونه از دیدگاه دانشجویان بود. در این زمینه گزینه هایی مانند حسن خلق، تعامل سازنده با دانشجویان، همکاری مؤثر با انجمنهای علمی، برگزاری نشستهای تخصصی و فرهنگی، بهروزبودن و آگاهی از دانش روز، مقبولیت و مرجعیت علمی، رعایت شئونات اخلاق حرفهای و الگوی رفتاری و تربیتی مناسب برای دانشجویان در نظر گرفته شد.
جهانیان تصریح کرد: در این رابطه بیشترین مشارکت دانشجویان به ترتیب در دانشکده علوم انسانی، فنی ـ مهندسی و هنر و معماری انجام شد. امیدواریم این روند در دانشگاه ادامه داشته باشد و بتوانیم همواره اساتید دانشگاه را مورد تکریم قرار دهیم.
در ادامه، مجید نجارزاده معاون آموزشی دانشگاه علم و فرهنگ نیز ضمن گرامیداشت مقام معلم، عنوان کرد: از ریاست دانشگاه علم و فرهنگ، معاونان و بخشهای مختلف دانشگاه که با تلاش خود شرایط را برای برگزاری اینگونه مراسم مهیا میکنند، تشکر و قدردانی میکنم.
وی با اشاره به فرآیند انتخاب و معرفی اساتید برتر و سرآمدان آموزشی دانشگاه اظهار کرد: یکی از اقدامات خوب وزارت علوم، تدوین شیوهنامهای مبنی بر انتخاب سرآمدان آموزشی در هفته معلم است که بر این مبنا دانشگاه علم و فرهنگ نیز با برگزاری جلسات مختلف و تدوین دستورالعمل اجرایی ویژه، سرآمدان و اساتید برتر دانشگاه را انتخاب کرد.
نجارزاده ادامه داد:در سطح داخلی و دانشگاهی باید به ازای هر ۳۰ عضو هیئت علمی یک نفر به عنوان سرآمد دانشگاهی انتخاب شود و با توجه به اینکه ۱۲۰ عضو هیئت علمی در دانشگاه علم و فرهنگ فعالیت میکنند، چهار استاد سرآمد و برتر انتخاب شدهاند. در سطح کشوری نیز با توجه به قواعد موجود، یک نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه به عنوان سرآمد کشوری تعیین شده است.
وی بیان کرد: ملاکهای ارزیابی انتخاب سرآمدان در فعالیتهای آموزشی، فعالیتهای آموزشی، پژوهشی، فعالیتهای فرهنگی و اخلاق حرفهای و فعالیت شاگردپروری بوده است. همچنین، از آنجایی که تعداد کثیری از مدرسان دانشگاه از اساتید مدعو هستند، تصمیم بر این شد تا از اساتید مدعو شایسته تقدیر نیز تجلیل شود.
سرمایه اصلی دانشگاه علم و فرهنگ،نیروی انسانی آن است
دکتر مهدی باصولی رییس دانشگاه علم و فرهنگ با تبریک فرارسیدن هفته گرامیداشت مقام استاد و یاد و خاطره استاد شهید مطهری،گفت:خداراشاکرم که آیین نکوداشت مقام استاد هر سال با حضور صاحبان اصلی این دانشگاه برگزار می شود.
وی گفت: جهاددانشگاهی اگر بخواهد به ساختمانها و امکانات خود بنازد، چیزی در برابر نهادهای دیگر ندارد، اما مهمترین سرمایه جهاد، نیروهای انسانی آن و بزرگترین سرمایه دانشگاه علم و فرهنگ نیز نیروی انسانی دانشگاه است. به لحاظ امکانات شاید دانشگاه علم و فرهنگ در برابر سایر دانشگاهها چیزی برای گفتن نداشته باشد، اما سرمایه بزرگ این دانشگاه نیروهای آن هستند.
وی افزود:۱۲۰نفر اعضای هیئت علمی، ۷۰۰استاد مدعو حدود۱۰۰نفر از کارکنان و ۹هزار دانشجویی که ما افتخار داریم میزبان آنها هستیم، سرمایه های این دانشگاه هستند.
باصولی تاکیدکرد: اگر دانشگاه علم و فرهنگ امروز در رتبه بندی هایisc, سایمگو و … رتبه ای کسب می کند و بالاتر از ساير دانشگاه های غيردولتی مطرح و صاحب نام مانند دانشگاه امام صادق ،دانشگاه امام رضا و علامه مظاهری و .. قرار می گیرد، بخاطر سرمایه های گرانقدری است که در دانشگاه حضور دارند.
رییس دانشگاه علم و فرهنگ عنوان کرد: وابستگی دانشگاه به جهاد دانشگاهی،نیروهای انسانی جوان و پرانرژی، اعضای هیات علمی خوش فکر وصاحب سبک و مدرسان، همه سرمایه ها و افتخار این دانشگاه هستند و باید قدر این سرمایه ها را بدانیم .
وی افزود:دانشجویان صاحبان اصلی این دانشگاه اند و نیازهایی دارند که باید شناسایی و رسیدگی شود.
رییس دانشگاه علم و فرهنگ تاکید کرد:یکی از کارهایی که به آن رسیدگی میشود، تدوین آئین نامه رتبهبندی اساتید مدعو است تا بتوانیم پاسخگوی بخشی از نیازهای آنها باشیم. همچنین مشارکت بیشتر دانشجویان در تصمیمگیری و تصمیمسازی نیز در دستور کار دانشگاه قرار دارد.
گفتوگوی بین نسلی را در دانشگاهها ایجاد کنیم
در ادامه این مراسم حسن مسلمی نائینی، رئیس جهاددانشگاهی عنوان کرد: باعث افتخار است که در خدمت اساتید، همکاران و دانشجویان گرامی هستیم. جهاددانشگاهی نهاد انقلابی دانشبنیان است که از ابتدا به دانشگاهها کمک میکرده تا رابطه بین استاد و دانشجو و بالندگی مد نظر در دانشگاهها ایجاد شود.
رئیس جهاددانشگاهی افزود: امام خمینی (ره) همواره توصیه میکردند که از دستاوردهای شهید مطهری استفاده کنیم. همه ما ایرانیان همواره نسبت به اساتید کشور احترام ویژه قائل بودهایم. امروز اختلافات زیادی بین نسلهای مختلف در جامعه وجود دارد و از دانشجویان عزیز درخواست دارم تا گفتوگوی بین نسلی را در دانشگاهها ایجاد کنیم.
وی گفت: امروز دانشجویان میتوانند به راحتی علم را بیاموزند و از ایشان انتظار میرود ارتباط و تعامل فراوانی با اساتید خود داشته باشند. امروز باید فضای کلاسهای دانشگاه آزاد باشد و دانشجویان بتوانند با اساتید خود به راحتی بحث و گفتوگو کنند. دانشگاه علم و فرهنگ که در میان ۴۰۰ دانشگاه غیر انتفاعی مقام اول را کسب کرده است، باید در حوزه فرهنگی نیز به خوبی کار کند.
مسلمی تاکید کرد: ارتباط صمیمانه بین استاد و دانشجو باعث ایجاد انگیزه فراوان در میان دانشجویان میشود. دانشگاه علم و فرهنگ میتواند فرهنگ دانشجویی و ارتباط استاد و دانشجو را به خوبی برقرار کند. روز استاد و معلم را خدمت تمامی اساتید دانشگاه علم و فرهنگ تبریک عرض میکنم و انشالله بتوانیم مسائل و مشکلات مربوط به اساتید و جهاددانشگاهی را با ارائه نظرات خود اساتید دانشگاه مرتفع کنیم.
گفتنی است، در پایان برگزاری این مراسم با حضور حسن مسلمی نائینی رئیس جهاددانشگاهی، مهدی باصولی رئیس دانشگاه علم و فرهنگ، علیرضا کلانتر مهرجردی معاون فرهنگی جهاددانشگاهی و محسن غفوريان معاون آموزشی جهاددانشگاهی از اساتید برتر و سرآمدان علمی دانشگاه علم و فرهنگ تجلیل شد.