چاپ مقاله بین‌المللی عضو هیئت علمی دانشگاه علم و فرهنگ در مجله Data & Knowledge Engineering

مقاله دکتر علیرضا رضوانیان عضو هیئت‌علمی گروه مهندسی کامپیوتر دانشگاه علم و فرهنگ با همکاری پژوهشگرانی از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشگاه علوم پزشکی ایران، دانشگاه شائوکسینگ چین و دانشگاه کالگری کانادا، در مجله معتبر بین‌المللی “Data & Knowledge Engineering” منتشر شد.
 این مقاله با عنوان “Effective text classification using BERT, MTM LSTM, and DT” به معرفی یک معماری جدید یادگیری عمیق بر مبنای مدل‌های BERT و LSTM پرداخته است. لینک دسترسی به مقاله در این نشانی موجود است.
 مجله “Data & Knowledge Engineering” با نمایه Web of Science (ISI) و ضریب تأثیر ۲.۵ در جایگاه Q۲ قرار دارد که نشان‌دهنده کیفیت و اعتبار بالای مقالات منتشر شده در این مجله است.
 در این پژوهش، معماری پیشنهادی به‌صورت ترکیبی برای طبقه‌بندی نظرات بیماران در مورد کلیات، مزایا و عوارض جنبی داروهای خاص استفاده شده است. نتایج شبیه‌سازی نشان می‌دهد که این معماری در مقایسه با روش‌های پایه و ترکیبی یادگیری عمیق اخیر برای طبقه‌بندی متنی، عملکرد بهتری دارد و موفقیت چشمگیری را به دست آورده است.
 این دستاورد مهم علمی، نه‌تنها نشان‌دهنده توانمندی‌های پژوهشی دانشگاه علم و فرهنگ و همکاری‌های بین‌المللی مؤثر آن است، بلکه می‌تواند در بهبود سیستم‌های طبقه‌بندی متنی و تحلیل نظرات بیماران نقش مؤثری ایفا کند.
 پژوهشگران امیدوارند که این روش جدید، بتواند به بهبود فرایندهای پزشکی و درمانی کمک کرده و در تحلیل دقیق‌تر نظرات بیماران و شناسایی مزایا و عوارض جنبی داروها مفید باشد.