دانشگاه علم و فرهنگ؛ رشد علمی با حضور نخبگان بین‌المللی

دانشگاه علم و فرهنگ در سال‌های اخیر با رشد چشمگیر علمی و پژوهشی توانسته جایگاه ویژه‌ای در بین دانشگاه‌های معتبر کشور کسب کند. این دانشگاه در رتبه‌بندی‌های بین‌المللی مختلفی نیز حضور داشته و به عنوان یکی از دانشگاه‌های پیشرو در زمینه آموزش، پژوهش و فناوری شناخته شده است. موفقیت‌های دانشگاه علم و فرهنگ در این رتبه‌بندی‌ها به دلیل تمرکز بر کیفیت آموزشی، پژوهش‌های نوآورانه و جذب اساتید برجسته ملی و بین المللی است.
این دانشگاه با جذب اساتید برجسته‌ای مانند پروفسور حسین بهاروند، پروفسور علی منتظری، دکتر علی سعداله، پروفسور محمود مقومی، دکتر علیرضا رضوانیان و.. توانسته است در حوزه‌های متنوعی همچون زیست‌شناسی، مهندسی مکانیک، مهندسی برق و مهندسی کامپیوتر، بهداشت عمومی و همه گیر شناسی رشد قابل‌توجهی داشته باشد. این اساتید نه تنها در سطح ملی بلکه در سطح بین‌المللی جزو پژوهشگران پراستناد 1 و 2 درصد برتر جهان هستند و با فعالیت‌های تحقیقاتی و آموزشی خود، نقش مهمی در پیشرفت علمی دانشگاه و دانشجویان ایفا می‌کنند.
* پروفسور علی منتظری مقدم یکی از دانشمندان برجسته ایران و جهان در حوزه بهداشت عمومی و همه‌گیرشناسی است. وی به عنوان عضو هیات علمی وابسته دانشگاه علم و فرهنگ و عضو پیوسته فرهنگستان هنر شناخته می‌شود. دستاوردهای علمی و پژوهشی او در حوزه بهداشت عمومی ، جایگاه ویژه‌ای در سطح ملی و بین‌المللی به او بخشیده است.
وی جزو فهرست پژوهشگران پراستناد 1 درصد برتر جهان و همچنین فهرست پژوهشگران پراستناد 1 درصد برتر جهان اسلام قرار دارد.  پروفسور منتظری مقدم با پژوهش‌های گسترده خود در بهداشت عمومی و علوم پزشکی، تأثیرات عمیقی در سطح علمی جهانی و در کشورهای اسلامی داشته و یکی از شخصیت‌های علمی مهم در توسعه علم و ارتقای سلامت عمومی در سطح بین‌المللی به شمار می‌رود.
*پروفسور حسین بهاروند یکی از برجسته‌ترین دانشمندان ایرانی در حوزه زیست‌شناسی و فناوری‌های سلول‌های بنیادی است. وی به عنوان عضو هیئت علمی وابسته دانشکده علوم و فناوری‌های نوین زیستی دانشگاه علم و فرهنگ فعالیت دارد و در زمینه‌های نوآورانه زیستی و پزشکی بازساختی دستاوردهای چشمگیری کسب کرده است. بهاروند  نخستین ایرانی است که موفق به دریافت جایزه معتبر آکادمی جهانی علوم (TWAS) در حوزه زیست‌شناسی شده است. این جایزه به دلیل نقش برجسته او در پیشرفت علوم زیستی و تحقیقات سلول‌های بنیادی به او اعطا شده است.
وی همچنین استاد ممتاز، موسس و رئیس پژوهشکده زیست‌شناسی و فناوری سلول‌های بنیادی پژوهشگاه رویان است که یکی از معتبرترین مراکز تحقیقاتی در زمینه سلول‌های بنیادی در سطح ملی و بین‌المللی محسوب می‌شود و دانشگاه علم و فرهنگ نیز با این پژوهشگاه ارتباط مستقیمی دارد.
بهاروند همچنین در فهرست پژوهشگران پراستناد 2 درصد برتر جهان قرار دارد، که نشان از تأثیرگذاری گسترده تحقیقات و مقالات علمی او در سطح جهانی دارد. وی با تدریس و هدایت پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته در حوزه سلول‌های بنیادی به دانشجویان این امکان را داده تا به تحقیقات روز دنیا دسترسی داشته باشند و مهارت‌های پژوهشی خود را تقویت کنند. همکاری نزدیک پرفسور بهاروند با دانشجویان و کار روی پروژه‌های تحقیقاتی نوآورانه، نقش کلیدی در تربیت محققان و متخصصان آینده داشته است.
*پروفسور محمود مقومی یکی از اساتید برجسته و نام‌آور در حوزه مهندسی برق و الکترونیک است که همکاری گسترده‌ای با دانشگاه علم و فرهنگ دارد. وی به عنوان عضو وابسته دانشکده فنی و مهندسی این دانشگاه و همچنین استاد افتخاری رشته برق شناخته می‌شود. پروفسور مقومی همچنین یکی از نخبگان علمی جهان است که در کتاب‌های جامع بیوگرافی نخبگان جهان، از جمله Marquis Who’s Who، معرفی شده است. این کتاب معتبر به معرفی نخبگان و دانشمندان برجسته‌ای می‌پردازد که تأثیرات مهمی در حوزه‌های علمی و پژوهشی داشته‌اند. حضور او در این فهرست نشان از اعتبار و تأثیر گسترده‌اش در سطح جهانی دارد.
از نوآوری‌های مهم پروفسور مقومی می‌توان به اختراع عصای الکترونیکی نابینایان و ویلچر هوشمند اشاره کرد که کمک شایانی به بهبود کیفیت زندگی افراد دارای نیازهای خاص کرده است.
*دکتر علی سعداله، عضو هیئت علمی گروه مهندسی مکانیک دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه علم و فرهنگ، از پژوهشگران برجسته‌ای است که در فهرست پراستنادترین محققان جهان قرار دارد. وی به عنوان یکی از پژوهشگران پراستناد 2 درصد برتر جهان و همچنین 1 درصد برتر در حوزه علمی اسلام شناخته می‌شود.
حضور دکتر سعداله در این فهرست‌های معتبر، علاوه بر ارتقای جایگاه علمی او، نشان از تعهد وی به توسعه دانش و همچنین تأثیرگذاری بر دانشجویان و همکاران دانشگاهی در دانشگاه علم و فرهنگ دارد.
*دکتر علیرضا رضوانیان عضو هیئت علمی گروه مهندسی کامپیوتر دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه علم و فرهنگ، جزو فهرست پژوهشگران پراستناد 2 درصد برتر جهان قرار دارد. این دستاورد نشان‌دهنده تلاش‌های مداوم و فعالیت‌های علمی برجسته او در زمینه مهندسی کامپیوتر و تحقیقات پیشرفته است.
دکتر رضوانیان با هدایت پروژه‌های تحقیقاتی مهم و همکاری با دانشجویان، علاوه بر ارتقای کیفیت آموزشی، بستری برای تحقیقات پیشرفته و نوآورانه فراهم کرده است که تاثیر مثبتی بر پیشرفت دانشجویان و توسعه علمی در این دانشگاه دارد.
گفتنی است، حضور این اساتید برجسته باعث شده است تا دانشگاه علم و فرهنگ به یکی از مراکز علمی معتبر در ایران تبدیل شود که علاوه بر ارتقای سطح علمی کشور، توانسته ارتباط موثری با جامعه علمی بین‌المللی برقرار کند.