در اولین پیش نشست علمی و تخصصی گفتاورد ملی میراث فرهنگی و گردشگری ایران مطرح شد: معضل اصلی توسعه گردشگری در جهان، تروریسم است
اولین پیش نشست علمی و تخصصی گفتاورد ملی میراث فرهنگی و گردشگری ایران با موضوع «احیای دیپلماسی گردشگری؛ ضرورتی انکار ناپذیر در روابط خارجی» ۸ مهرماه ۱۴۰۳ در دانشگاه علم و فرهنگ با حضور متخصصین، پژوهشگران و دانشجویان به مناسبت روز جهانی گردشگری ۲۰۲۴ برگزار شد.
در ابتدای این نشست فرناز نیک خواه دبیر نشست و مدیرعامل شتابدهنده فاخربوم دانشگاه علم و فرهنگ گفت: اولین گفتاورد ملی میراث فرهنگی و گردشگری ایران همزمان با ایام الله دهه فجر و چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی به همت دانشگاه علم و فرهنگ برگزار میشود.
وی هدف از برگزاری این رویداد را حکمرانی نخبگان و کارآفرینان در اهداف برنامه هفتم توسعه خواند و افزود:امیدواریم با برگزاری این نشستها به تبیین اهداف رویداد ملی میراث فرهنگی و گردشگری ایران برسیم.
در ادامه دکتر سید سعید هاشمی رئیس دانشکده گردشگری دانشگاه علم و فرهنگ با اشاره به تحولات اخیر لبنان و ضمن تسلیت بهمناسبت شهادت دبیرکل حزب الله لبنان، گفت: یکی از معضلات اصلی توسعه گردشگری در جهان موضوع تروریسم است که بین صلح میان ملل و کشورهای مختلف را به خطر میاندازد و متأسفانه در قضایای اخیر رژیم صهیونیستی نه تنها دست به یکی از فجیعترین نسل کشیهای تاریخزده، بلکه شاهد هستیم صلح بینالمللی را نیز در منطقه خاورمیانه با ایجاد تنش و تجاوز به خطر انداخته است.
وی در ادامه افزود: البته ما همواره در تاریخ شاهد تقابل ظالم و مظلوم بودیم ولی اینکه ظالم جایگاه حق به خود بگیرد جای سؤال دارد وامیدوارم جامعه دانشگاهی فارغ از مباحث سیاسی به بررسی این موضوع بپردازد.
رئیس دانشکده گردشگری دانشگاه علم و فرهنگ در بخش دیگری از سخنرانی خود با قرائت پیام دبیرکل سازمان ملل به مناسبت روز جهانی گردشگری، افزود: این پیام دارای محتوایی شیرین و جذاب برای اکوسیستم جهانی گردشگری بود وامیدواریم در تقویم سال جدید گردشگری با انتخاب شعار گردشگری و صلح، فعالین این صنعت به نقش خود به عنوان سفیران صلح بینالمللی توجه کرده و شاهد اتفاقات مؤثری در این حوزه در کشورمان نیز باشیم.
ضرورت ارائه راهکارهای مقابله با ایران هراسی در توجه به توسعه گردشگری خارجی
در ادامه این نشست علمی- تخصصی دکتر منوچهر جهانیان معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علم و فرهنگ به تبیین مسائل علمی پیرامون گردشگری، صلح و دیپلماسی پرداخت و گفت: گردشگری در ایران به واسطه تاریخ و فرهنگ غنی کشورمان، حضور اسطورههای فرهنگی و سیاسی همواره ترویج دهنده صلح و دوستی بوده است.
وی با اشاره به موضوع تأثیر ایران هراسی بر توسعه گردشگری ایران در سالیان گذشته، خاطرنشان کرد: وقتی به تجربه گردشگران بینالمللی در سفر به ایران توجه میکنیم، درمی یابیم که گردشگران قبل از سفر به ایران با چهرهای متفاوت از آنچه تجربه کردهاند، رو به رو بوده و این مهم ضرورت ارائه راهکارهای مقابله با ایران هراسی در توجه به توسعه گردشگری خارجی کشورمان را میطلبد.
موضوعات گردشگری و صلح را به پایاننامهها و مقالات بیاوریم
همچنین دکتر ابوطالب قاسمی مدیرکل دفتر مطالعات، آموزش و برنامهریزی معاونت گردشگری کشور با بیان اینکه در ادبیات جهانی گردشگری با تعاریف صلح جویانه رو به رو هستیم و باید در بخش مطالعات صورت گرفته در این حوزه برای کشورمان کوشا باشیم، گفت: متأسفانه شاهد هستیم در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی در انتخاب موضوعات پایاننامهها، تحقیقات علمی و نگارش مقالات آن چنان که باید به موضوعات گردشگری و صلح پرداخته نمیشود و این از نکات مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
نیازمند احیای دیپلماسی گردشگری ذیل دیپلماسی عمومی هستیم
در پایان، دکتر مسلم شجاعی مدیرکل دفتر بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، با تبریک آغاز سال تحصیلی و روز جهانی گردشگری به دانشجویان دانشگاه علم و فرهنگ و شرکتکنندگان در این نشست گفت: با توجه به تأکیدی که دولت جدید در سیاستهای دستگاه دیپلماسی کشور دارد نیازمند احیای دیپلماسی گردشگری ذیل دیپلماسی عمومی هستیم.
وی تأکیدکرد: نقش دانشگاهها در یاری رساندن به دستگاههای نظارتی و اجرایی در گردشگری کشورمان در جهت دهی به سیاستها و همکاریهای بینالملل بسیار حائز اهمیت است و ما در دفتر بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی از پیشنهادات نیز استقبال کرده و به دنبال راه گشاییها هستیم.