عضو هیئت علمی دانشگاه علم و فرهنگ: نیروی خوب داشتنی نیست، بلکه ساختنی است
عضو هیئت علمی دانشگاه علم و فرهنگ گفت: باید بدانیم یک نیروی خوب داشتنی نیست بلکه ساختنی است و این امر نیز در کوتاه مدت رخ نمیدهد. باید بدانیم که تکامل در طبیعت، تدریجی است و در سازمانهای مختلف نیز برای تربیت نیروی انسانی باید زمان کافی صرف شود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علم و فرهنگ، دکتر حسین بهاروند عضو هیئت علمی دانشگاه علم و فرهنگ و رییس پژوهشکده زیستشناسی وفناوری سلولهای بنیادی پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی در نخستین روز از مراسم نکوداشت روز ملی منابع انسانی جهاددانشگاهی که امروز ۲۶ فروردین ماه به میزبانی دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد، با اشاره به تجربیات خود در حوزه سلولهای بنیادی و تشبیه پرورش سرمایه انسانی عنوان کرد: بدن انسان ۳۷ تریلیون سلول دارد که همگی در ابتدا از یک سلول تشکیل شدهاند. یک سازمان نیز به همین صورت مانند بدن انسان ابتدا از یک ایده تشکیل شده و سپس توسعه پیدا میکند اما آنچه مورد پیدایش و رونق یک سازمان میشود، انسانها هستند.
وی ضمن تشریح چگونگی رشد و پرورش یک جنین در رحم مادر، افزود: چنانچه فرض کنیم، سلولهای ایجاد شده در بدن هر کدام یک بخش از سازمان یا نهاد مدنظر هستند، اینگونه میتوان عنوان کرد که کارایی هر بخش از این سلولها باعث سلامتی و موفقیت بدن یا سازمان مربوطه خواهد بود. برخی افراد در نهادهای مختلف وجود دارند که باید به درستی در جای خود قرار گیرند تا چرخ سازمان بچرخد.
رییس پژوهشکده زیستشناسی و فناوری سلولهای بنیادی پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی با بیان اینکه هر سازمان در لشکر خود نیازمند انواع مختلف از نیروی انسانی است، گفت: در هر سازمان با انواع انسانهای منعطف روبهرو هستیم که باید از ظرفیتهای آنها مبتنی بر توانایی ایشان استفاده کنیم. در یک سازمان اداره سرمایه انسانی است که مشخص میکند افراد در چه مکانهایی قرار گیرند تا به عنوان سرمایه برای آن سازمان فعالیت کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علم و فرهنگ با اشاره به عملکرد هر یک از اعضای بدن انسان ومقایسه آن با عملکرد نهادهای مختلف، افزود: در این حوزه نیازمند تعادل در هر یک از سازمانهای مختلف هستیم. همچنین باید بدانیم یک نیروی خوب داشتنی نیست و ساختنی است و این امر نیز در کوتاه مدت رخ نمیدهد. باید بدانیم که تکامل در طبیعت، تدریجی است و در سازمانهای مختلف نیز برای تربیت نیروی انسانی باید زمان کافی صرف شود.
وی اظهار کرد: راز حرکت یک سازمان در زیستبوم آن نهفته است که به صورت تدریجی شکل میگیرد. تعامل افراد با یکدیگر بخشی از زیستبوم سازمانی را شکل میدهد. اکوسیستم یک سازمان ممکن است شامل پژوهشگاهها و دانشکدهها و نظایر آن باشد. نکته مهم پذیرش برهم کنش انسانها در یک زیستبوم یا سازمان است.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی با بیان اینکه تکامل در طبیعت و یا سازمانهای مختلف حاصل چالش است و هنگام حرکت باید در مقابله با چالشها یا راهی پیدا کنیم یا راهی بسازیم، گفت: باید بدانیم که خط سیر و برآیند حرکت ما در زندگی موضوع بسیار مهمی است. اگر میخواهیم در آینده محققان، معلمان و استادان بزرگی داشته باشیم باید جایگاه مناسبی را فراهم کنیم. باید سعی کنیم جایگاههای جداگانه(کُنام) برای افراد مختلف در سازمانها در نظر بگیریم تا شکوفا شوند.
بهاروند عنوان کرد: نباید برای افراد مختلف در سازمانهای مختلف نسخه واحد در نظر گرفت. در منابع انسانی باید به این فکر کنیم که چگونه با هر شخصیت برخورد کنیم که عملکرد مثبت داشته باشد. زمانی که زوجهای نابارور کشور برای درمان به خارج از کشور میرفتند و بسیاری از افراد نابارور بودند، مرحوم کاظمی آشتیانی در عمل نشان داد که اینگونه نیست و توانست با تلاش خود فاصله علمی خود را با جهان کاهش دهد.
رییس پژوهشکده زیستشناسی و فناوری سلولهای بنیادی پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی در پایان تصریح کرد: روح یک سازمان را باید در خطرپذیری برای حصول نوآوری و کارآفرینی جستجو کرد. ما باید در سازمان خود به پیشرفت دیگران کمک کنیم. بزرگ بودن به پست و مقام نیست بلکه در کمک کردن به ساختن آیندهای بهتر است. یادمان باشد امروز موثریم و فردا اثر خواهیم بود.
گفتنی است در روز دوم این رویداد (دوشنبه، 27 فروردین) که با حضور دکتر حسن مسلمی نائینی رییس جهاددانشگاهی برگزار می شود، پیشکسوتان و بازنشستگان این نهاد مورد تکریم قرار می گیرند و متخصصان به سخنرانی و برپایی کارگاههای تخصصی در حوزه مدیریت منابع و سرمایه انسانی خواهند پرداخت.