انعقاد قرارداد طراحی محور خیابان آیت‌الله کاشانی برای ارتقای فضای شهری


قرارداد طرح مطالعاتی و طراحی برون دانشگاهی «دکتر مسعود دادگر»، عضو هیئت علمی دانشکده هنر و معماری دانشگاه علم و فرهنگ، با موضوع «مطالعه و طراحی محور نمونه خدمت در خیابان آیت‌الله کاشانی» با شهرداری منطقه ۵ تهران به امضا رسید.
فضای شهری مانند ساختاری کالبدی برای تعاملات اجتماعی است که دسترسی به آن باید برای اعضای جامعه شهری و شهروندان امکان‌پذیر باشد. فضای باز عمومی شهری هر روزه انسان‌های ناآشنا را به آشنا تبدیل کرده و محلی برای روابط گروهی و اجتماعی پدید می‌آورد.
دراین راستا با بررسی، خیابان آیت‌الله کاشانی مشخص شد، فضا‌های شهری به‌گونه‌ای متمایز تعریف نشده و تنها در قالب پارک‌هایی محلی در نظر گرفته شد‌ه‌اند. این امر استفاده از ابزار‌هایی را جهت ایجاد و تمایز دادن فضا و مکان شهری در جهت ارتقای سرزندگی محور الزام می‌دارد. حال همین پارک‌های متعدد و محلی می‌توانند به کانونی اجتماعی و سرزنده برای تمامی قشر‌ها و سنین جامعه‌اش بازتعریف و به هسته و نشان‌هایی با هویت غنی برای این محدوده بدل شوند.
در این پروژه، جهت ارتقای کیفیت‌های فضا، زندگی و مکان‌سازی در راستای ایجاد فضای استراحت، معاشرت و مکث، با استفاده از فضا‌های موجود پیرامونی جهت غنی‌سازی اوقات فراغت و افزایش نشاط و سرزندگی، ۳ مکان-رویداد در امتداد یکدیگر مشخص شده و با توجه معیار‌ها و ویژگی‌های عملکردی مرتبط به هریک طراحی می‌شوند. شایان ذکر است این پروژه با همکاری اعضای هیأت علمی دانشکده و دانشجویان معماری و شهرسازی دانشکده هنر و معماری درحال انجام است.
بنابراین مطالعه و طراحی این محور در راستای چند مفهوم صورت گرفته‌است؛ از جمله می‌توان به توجه به سیاست‌های شهرسازی تاکتیکی جهت مناسب‌سازی هزینه و افزایش کاربرد مبلمان طراحی شده، ایجاد پیوستگی بین نقاط با استفاده از رنگ و تأثیر آن بر حافظه تصویری، گشودگی فضا‌ها به سمت خیابان‌ها و ایجاد مفهومی تصویری جهت ارتقای فرهنگ پیاده محوری، بسترسازی برای برگزاری رویداد‌های فرهنگی- مذهبی و هنری، ترغیب اقشار مختلف جامعه جهت حضور در عرصه‌های عمومی اعم از معلولان، سالمندان، کودکان و جوانان و توجه به آسایش محیطی و اقلیمی و… اشاره کرد.

دکمه بازگشت به بالا