دانشگاه علم و فرهنگ بر مدار پیشرفت
دانشگاه علم و فرهنگ بهتازگی جایگاه خود را در رتبهبندیهای علمی معتبر جهان و ایران تقویت کرده است. دکتر علی سعداله، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه با تشریح این دستاوردها، به موفقیتهای متعدد دانشگاه در حوزههای نوآوری، محیطزیست و بهرهوری علمی اشاره کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علم و فرهنگ، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علم و فرهنگ، ورود این دانشگاه به فهرست دانشگاههای سامانه علمسنجی وزارت علوم را گامی مؤثر در شفافیت و ارزیابی عملکرد پژوهشی دانشگاهها خواند و افزود: این سامانه با بهروزرسانی اطلاعات از منابع معتبر بینالمللی مانند Scopus و WOS، دیدگاه دقیقتری از نقاط قوت و ضعف پژوهشی هر دانشگاه ارائه میدهد.
وی همچنین با اشاره به کسب رتبه ۱۵۰۱ جهان در رتبهبندی Times Higher Education Impact Rankings ۲۰۲۴ خاطرنشان کرد: براساس شاخصهای ۱۷گانه توسعه پایدار سازمان ملل متحد، تعهد دانشگاه به آموزش و پژوهش باکیفیت و تلاش در راستای اهداف اجتماعی را نشان میدهد که این موفقیت اعتبار دانشگاه را در عرصه بینالمللی افزایش میدهد و مسیر بهبود مستمر را هموار میسازد.
سعداله کسب جایگاه نخست دانشگاه علم و فرهنگ در نظام رتبهبندی سایماگو برای سه سال پیاپی در نوآوری را نشان از کیفیت بالای پژوهشهای علمی، همکاریهای بینالمللی و توجه به توسعه پایدار و ارتباطات علمی با مؤسسات معتبر جهانی دانست.
علی سعداله در خصوص خدمات ارائه شده به پژوهشگران این دانشگاه گفت: خدمات جدیدی مانند دسترسی به نرمافزارهای Turnitin و Grammarly که به ارتقاء کیفیت مقالات علمی و جلوگیری از سرقت ادبی کمک میکند و به تضمین اصالت و اعتبار آثار علمی دانشگاه کمک کرده و باعث تقویت جایگاه دانشگاه در سطح ملی و بینالمللی میشود.
وی در راستای توسعه همکاریهای علمی با دانشگاههای خارجی و توجه به مسئولیت اجتماعی که از دیگر اهداف دانشگاه علم و فرهنگ بوده، گفت: این دانشگاه با برگزاری همایشها و کارگاههای تخصصی، به مسائل عملی و نیازهای صنعت و جامعه پرداخته است و برنامههای آتی خود را بر افزایش تعاملات بینالمللی و ارتقاء سطح علمی کشور متمرکز کرده است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه در پایان افزود: کسب رتبههای برجسته در میان دانشگاههای ایران و جهان به دانشگاه علم و فرهنگ کمک میکند تا دانشجویان و استادان برتر را جذب کند و در مسیر ارتقاء جایگاه علمی کشور گام بردارد. موفقیتهای ما نتیجه تلاشهای جمعی همه اعضای دانشگاه است و با همین همدلی میتوانیم دستاوردهای بزرگتری را رقم بزنیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه علم و فرهنگ در ادامه خاطرنشان کرد: همچنین در راستای حضور مؤثرتر در عرصههای علمی ملی و بینالمللی و با هدف بهبود کیفیت فعالیتهای علمی و پژوهشی، اقدام به بازنگری و اصلاح شیوهنامهها و آییننامههای پژوهشی کردهایم. در این راستا، شیوهنامه نشریات و آییننامه برگزاری همایشها بهروزرسانی شد تا دانشگاه بتواند با حضوری مؤثرتر در عرصههای علمی ملی و بینالمللی جایگاه علمی خود را ارتقا بخشد. همچنین، در شورای پژوهش و فناوری، آییننامههای مربوط به پژوهشگران برتر، سرآمدان پژوهش، اعتبار پژوهشی (گرنت) و تشویق فعالیتهای پژوهشی نیز مورد بازنگری و ویرایش قرار گرفتند تا مسیر رشد و توسعه علمی دانشگاه را هموارتر کنند.
وی راهکارهای ارتقای سطح پژوهش و فناوری در این دانشگاه را تقویت همکاریهای بینالمللی، راهاندازی مراکز تحقیقاتی تخصصی، حمایت از نوآوری و کارآفرینی، بهروزرسانی زیرساختهای پژوهشی، برگزاری رویدادهای بینالمللی، توسعه برنامههای آموزشی پژوهشمحور، گسترش ارتباطات با جامعه، تشویق به همکاریهای بینرشتهای دانست.
سعداله بااشاره به نشریات علمی دانشگاه در ارزیابیهای ملی افزود: چهار نشریه علمی دانشگاه علم و فرهنگ در ارزیابی سال ۱۴۰۲ کمیسیون نشریات علمی وزارت علوم، رتبه \”ب\” را کسب کردهاند. این نشریات شامل دو فصلنامههای «حقوق فناوریهای نوین»، «گردشگری و اوقات فراغت»، «International Journal of Tourism، Culture and Spirituality» و «International Journal of Web Research» است که کسب این رتبه نشاندهنده تعهد دانشگاه به حفظ کیفیت و استانداردهای علمی است. همچنین از دیگر دستاوردها میتوان به انتشار »یازدهمین شماره نشریه بینالمللی وب پژوهی» و « شانزدهمین شماره دوفصلنامه «گردشگری و اوقات فراغت» و نهمین شماره دوفصلنامه «حقوق فناوریهای نوین» بوده که هر یک گام مؤثری در تولید دانش و ارتقای سطح علمی کشور محسوب میشوند.
عضوهیئت علمی دانشگاه در پاسخ به اینکه چه برنامههایی در حوزه پژوهش و فناوری پیشرو دارید، گفت: دانشگاه علم و فرهنگ با طرح برنامههای متنوع، در صدد ارتقا جایگاه خود در سطح ملی و بینالمللی است. برنامههای آتی این دانشگاه در حوزه پژوهش و فناوری شامل برگزاری رویدادهای علمی بزرگ، تقویت همکاریها با صنایع و مؤسسات علمی داخلی و خارجی و مشارکت بیشتر در پروژههای بینالمللی میشود. همچنین، دانشگاه در نظر دارد با عقد قراردادهای پژوهشی و ورود به نظامهای رتبهبندی جهانی، جایگاه خود را به عنوان یکی از برترین دانشگاههای غیردولتی حفظ کند.