با هدف گسترش دیپلماسی علمی انجام شد: دیدار سفیر جمهوری تاجیکستان با رئیس دانشگاه علم و فرهنگ
سفیر جمهوری تاجیکستان و هیئت همراه با هدف گسترش همکاریهای علمی، آموزشی، پژوهشی و فرهنگی، از دانشگاه علم و فرهنگ بازدید و با رئیس دانشگاه دیدار و گفتوگو کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علم و فرهنگ، نظام الدین زاهدی سفیر جمهوری تاجیکستان در ایران و هیئت همراه، امروز سه شنبه، ۱۵ آبان ماه ۱۴۰۳ با دکتر مهدی باصولی رئیس دانشگاه علم و فرهنگ دیدار کردند و دو طرف درباره گسترش همکاریهای علمی، آموزشی، پژوهشی و فرهنگی، به گفتوگو و تبادل نظر پرداختند.
دراین مراسم رئیس دانشگاه علم و فرهنگ با اشاره به دستاوردها و افتخارآفرینیهای دانشگاه عنوان کرد: ارتباط تنگاتنگ بین دانشگاه و پژوهشگاههای جهاد دانشگاهی سبب شده تا این دانشگاه یکی از اجزای مهم اکوسیستم جهاددانشگاهی باشد.
دکتر مهدی باصولی افزود: دانشگاه علم و فرهنگ متشکل از حدود ۱۲۰ هیئت علمی، ۹ هزار دانشجو، ۷۰۰ مدرس مدعو و حدود ۲۳ هزار نفر فارغالتحصیل است. همچنین از افتخارات این دانشگاه کسب رتبه اول دانشگاههای غیر دولتی، کسب رتبه اولISC، رتبه ۱۱۰۰دانشگاههای سبز دربین دانشگاههای جهان و همچنین برای اولین بار یک دانشگاه غیر انتفاعی بین رتبهبندیهای تایمز قرار گرفته است.
وی عنوان کرد: وجود پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی از دیگر مزیتهای این دانشگاه است.
باصولی خاطرنشان کرد: زبان فارسی که در سرود ملی شماست، باعث افتخار ما بوده وامیدواریم این قرابت فرهنگی باعث همکاریهای علمی، پژوهشی، فرهنگی وآموزشی و همچنین گسترش دانش و توسعه و پیشرفت هردوکشور باشد.
خوشحالم که در دانشگاهی معتبر و پیشگام از جمهوری اسلامی ایران حضور دارم
سفیر جمهوری تاجیکستان در ایران در ادامه افزود: امروز خوشحالم که در دانشگاهی معتبرو پیشگام از جمهوری اسلامی ایران حضور دارم و از این دعوت سپاسگزارم.
نظام الدین زاهدی گفت: وقتی وارد دانشگاه میشوم، انگار به خانهام برگشتم و احساس خوبی دارم وامیدوارم و این بازدید ثمر و همکاری بسیاری برای هر دو کشور داشته باشد.
وی افزود: من به عنوان یک نماینده سیاسی از کشور تاجیکستان تأکید میکنم، میان مردم ما و ایران مشترکات بسیار زیادی وجود دارد و این عمومیت و مشترکات بستری مناسب برای همکاریهای بینالمللی علمی خواهد بود.
زاهدی خاطرنشان کرد: در روابط بین تاجیکستان و ایران، سطح روابط فرهنگی بسیار تعیینکننده است به این دلیل که ما هم زبان، هم فرهنگ، هم تاریخ و خویشاوند هستیم. بنابراین در ۳۳ سال روابط بین تاجیکستان و جمهوری اسلامی ایران ما یک بستر بسیار مناسب و پاسخگو به تقاضاهای روابط دوجانبه آماده کردهایم. ما امروز اسناد امضا کرده بسیاری بین دو کشور داریم و بیش از ۴۰ درصد این سندها به همکاری در سایه فرهنگ، علم، ادب و روابط دانشگاهی تعلق دارد.
سفیر تاجیکستان عنوان کرد: در چندین زمینه تبادل دانشجو، تبادل اساتید، اجرای تحقیقات علمی مشترک، انتشار مقالات، برگزاری جشنوارههای فرهنگی، برگزاری دورههای آموزش کوتاه مدت و.. میتوانیم از امکانات طرفین استفاده کنیم.
وی تأکید کرد: من امروز برای تسهیلگری اینجا حضور دارم و تجربه نشان داده است، با وجود دانشگاهی مانند دانشگاه علم و فرهنگ در ایران با چنین ظرفیتهایی میتوانیم کارهای خوبی انجام دهیم.
باید به سمت توسعه همبستگی فرهنگی و ارزش آفرینی پیش برویم
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه نیز در ادامه خاطر نشان کرد: ما احساس نمیکنیم که از دوکشور اینجا هستیم، بلکه باتوجه به اشتراکات فرهنگی که داریم قطعاً دغدغهها و اشتراکات بسیاری نیز بینمان وجود دارد.
دکتر مجید نجارزاده افزود: شعار ما ارزش آفرینی است و ارزش یک بحث فرهنگی است، بنابراین باید به سمت توسعه همبستگی فرهنگی و ارزش آفرینی پیش برویم.
وی تأکید کرد: همچنین باتوجه به اینکه ارزش نوآوری از افتخارات این دانشگاه است، نیازمند توسعه ارتباطات منطقهای نیز هستیم وامیدواریم بتوانیم قدمهایی دراین راستا برداریم.
دانشگاه علم و فرهنگ آماده همکاری با دانشگاههای تاجیکستان است
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علم و فرهنگ در ادامه خاطرنشان کرد: همکاریهای علمی فارسی زبانان، مشارکت در همایشها، مشارکت در رویدادهای فرهنگی و اعیاد مشترک، و ارتباط با دانشگاههای تاجیکستان نیز میتواند از دیگر زمینههای همکاریهای مشترک باشد.
دکتر علی سعداله تأکید کرد: دانشگاه علم و فرهنگ در زمینههای علمی، آموزشی، پژوهشی و فرهنگی همکاری خود را اعلام میدارد.
درپایان نظام الدین زاهدی سفیر جمهوری تاجیکستان در ایران از بخشهایی از دانشگاه علم و فرهنگ بازدید کرد.