در نشست تخصصی «تلاقی فرهنگ و گردشگری» مطرح شد: توجه به جاذبه‌های فرهنگی راهی برای تحقق گردشگری


رویداد بین‌المللی تلاقی فرهنگ و گردشگری همزمان با برپایی جشن مردگان مکزیک، به میزبانی دانشگاه علم و فرهنگ و با همکاری کانون آفاق ملل، شنبه ۱۲ آبان ماه با حضور مقامات وزارتی،اساتید و دانشجویان برگزار شد.
در این رویداد دکتر سید سعید هاشمی، رئیس دانشکده علوم گردشگری دانشگاه علم و فرهنگ(دبیر نشست)، دکتر حامد فروزان  دستیار وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی؛ دکتر سید مصطفی فاطمی مدیر کل گردشگری داخلی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی؛ دکتر موبد پدرام سروش‌پور عضو انجمن زرتشتیان ایران؛ دکتر بسرا مندز رئیس زبان مؤسسه البرز؛ دکتر لوییس دنیل گارسیا استاد برجسته تاریخ از مکزیک و جمعی از دانشجویان و علاقه‌مندان به حوزه صنعت گردشگری حضور داشتند.
رئیس دانشکده علوم گردشگری دانشگاه علم و فرهنگ با اشاره به اینکه یکی ازعوامل محقق‌سازی گردشگری توجه به جاذبه‌های فرهنگی است، گفت: باتوجه به اینکه در کشور ما خرده فرهنگ‌ها، قومیت‌ها و ادیان‌های مختلفی وجود دارد، این مهم سبب شده تا رویداد‌های فرهنگی بسیاری را تجربه کنیم.
وی افزود: یکی از همین خرده فرهنگ‌ها که با کشور مکزیک نیز دارای اشتراکی است، جشن فروردینگان ایران و جشن روز مردگان مکزیک بوده  که این تلاقی فرهنگی در دو کشور قابل توجه و تأمل است.
باید چهره ایران و فرهنگ ایرانی را به جهانیان نشان دهیم
دستیار وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی با اشاره به این مسأله که بین ایران و مکزیک در حوزه فرهنگی رویداد‌های مشترکی وجود دارد که می‌تواند باعث توسعه گردشگری و ارتقای اقتصادی شود، گفت: مردم مکزیک به هنر‌های ایرانی مانند سرمه‌دوزی، فرش‌بافی و موسیقی و همچنین به غذا‌ها و پوشش و لباس ایرانیان علاقه‌مند هستند و اما مشکل اصلی، عدم آگاهی  و شناخت مردم کشور‌های دیگر از ایران و فرهنگ ایرانی است.
وی افزود:  اگر روابط بین کشور‌های تقویت نشود و نتوانیم چهره ایران و فرهنگ ایرانی را نشان دهیم، پروژه ایران‌هراسی در رسانه‌های غربی همچنان تقویت خواهد شد.
فروزان در ادامه افزود: در وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی، بین ایران و مکزیک تفاهم‌نامه‌های همکاری داریم که به تقویت روابط بین دو کشور کمک زیادی می‌کند..
جشن روز مردگان مکزیک به‌عنوان یک جشن مراسمی و فرهنگی است
عضو انجمن زرتشتیان ایران نیز درباره قدمت دین زرتشت و جهان مادی و جهان مینو از دید زرتشت نکاتی را مطرح کرد.
 وی در ادامه افزود: جشن روز مردگان مکزیک که قدمت آن به نسل‌های بسیار دور آمریکای لاتین باز می‌گردد، از دیرباز تاکنون ادامه داشته است و به یکی از مهمترین تعطیلات رسمی در تقویم ملی کشور مکزیک تبدیل شده است.
وی افزود: از آن‌جایی که روز مردگان به‌عنوان یک جشن مراسمی و فرهنگی شناخته می‌شود، در بسیاری از شهر‌های جهان نیز جشن‌هایی برگزار می‌شود که به‌صورت مشابهی با این جشن ارتباط دارند.
باید تفاوت‌ها و اشتراکات را شناسایی کنیم و بهره بگیریم
مدیر کل گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی با ذکر این نکته که گردشگری می‌تواند به صلح کمک کند و از منظر گردشگری همه چیز متفاوت خواهد شد، گفت: ایران کشوری با قومیت‌ها، آیین‌ها، سنت‌ها، گویش‌ها و غذا‌های مختلف است و از نگاه گردشگری این تفاوت‌ها به ارزش تبدیل شده است.
سیدمصطفی فاطمی افزود: بین دو کشور ایران و مکزیک فرهنگ‌های مشترک و متفاوتی وجود دارد که باید این اشتراکات و تفاوت‌ها را بشناسیم و در کنار هم قرار داده و از آن بهره بگیریم.
ایران‌هراسی و عدم شناخت ازایران
بسرا مندز خاطرنشان کرد: متأسفانه برخی رسانه‌های بین‌المللی ایران را کشوری بدون فرهنگ و تروریسم معرفی می‌کنند و این نگاه به دلیل عدم شناخت از ایران و فرهنگ ایرانی در جهان است که باعث شده ایران‌هراسی شکل بگیرد و هیچ گردشگری نخواهد به ایران بیاید و این‌ مهم کاهش ورود گردشگر به کشور ایران را درپی دارد.
ورود گردشگران به کشور، اقتصاد محلی را پُربار می‌کند
لوییس دنیل گارسیا، سخنران این نشست، با اشاره به اشتراکات فرهنگی میان ایران و مکزیک، به ویژه آیین‌های مرتبط با درگذشتگان، گفت: این اشتراکات علاوه بر تقویت تنوع فرهنگی، نقشی کلیدی در توسعه اقتصادی و رونق گردشگری ایفا می‌کنند.
 او تأکید کرد: گردشگری فرهنگی با اثرات اقتصادی قابل‌توجه خود می‌تواند نسل‌های جدید را به میراث فرهنگی‌شان پیوند دهد.
استادتاریخ مکزیک، خاطرنشان کرد: ورود گردشگران به کشور به رونق اقتصاد محلی کمک کرده و با ترویج سنت‌ها، زمینه انتقال آن‌ها به نسل‌های آینده را فراهم می‌کند.
 

دکمه بازگشت به بالا