در نشست تخصصی «مُد پایدار و دانشگاه سبز» عنوان شد:  استفاده از پارچه‌های دورریز کارگاه‌های دوخت در مُد پایدار

نشست تخصصی «مُد پایدار و دانشگاه سبز» به همت معاونت پژوهش و فناوری و با همکاری دانشکده هنر و معماری دانشگاه علم و فرهنگ، به مناسبت هفته پژوهش و فناوری، سه‌شنبه ۲۰ آذرماه ۱۴۰۳ برگزار شد.
 این نشست تخصصی با حضور دکتر پروانه قاسمیان دستجردی، مدیرگروه طراحی پارچه و لباس دانشگاه علم و فرهنگ به‌عنوان دبیر نشست؛ تکتم همتی، طراح محصول و توسعه‌دهنده، دکتر یاسمن سمیع، محقق پسادکتری؛ نازنین کریم‌خانی، طراح لباس و جمعی از دانشجویان و علاقه‌مندان به این حوزه به‌صورت حضوری و برخط برگزار شد.
 در ابتدای نشست مدیرگروه طراحی پارچه و لباس دانشگاه علم و فرهنگ، شناخت اهداف پایدار در راستای صنعت مُد را یکی از هدف‌های این نشست بیان کرد. وی در ادامه به سرفصل‌های دانشگاهی و موارد جدید اضافه شده اشاره و خاطرنشان کرد که یکی از فعالیت‌های پژوهشی مهم دانشجویان در این زمینه، این است که چگونه می‌شود از پارچه‌های دورریز کارگاه‌های دوخت در زمینه مُد پایدار استفاده کرد.
 تکتم همتی، ضمن اشاره به اهمیت توسعه پایدار و مُد پایدار بیان کرد: توسعه پایدار شامل ۱۷ هدف است که رسیدن به این هدف‌ها هر کدام زیرمجموعه‌های مخصوص خودش را دارد و شامل پایان گرسنگی، آموزش عمومی، سلامت عمومی، آب‌های زیرزمینی، شهر پایدار، انرژی پایدار می‌شود.
یاسمن سمیع که از استرالیا به‌صورت برخط در این نشست حاضر بود، عنوان کرد: پایداری به تولید و مصرف نگاه می‌کند که کمترین آسیب را به محیط‌زیست، حیوانات و انسان‌ها بزند. توسعه پایدار به‌گونه‌ای باید باشد که به نسل آینده نگاه کند و محصولاتی را تولید کنیم که آسیب‌رسانی کمتری داشته باشد.
 وی افزود: در استرالیا، NGOها مروج سواد در مورد پایداری و مُد پایدار هستند و هر تحقیق و پروژه‌ای که انجام می‌دهند را به‌صورت قابل‌اعتماد و رایگان و با اصلاحات تخصصی روان و ساده در اختیار عموم مردم قرار می‌دهند.
 این محقق همچنین در ادامه خاطرنشان کرد: اگر درباره مُد پایدار رشته دانشگاهی وجود نداشته باشد، دانشکده‌های مختلف با یکدیگر همکاری می‌کنند و آموزش‌های لازم را می‌دهند.
 نازنین کریم‌خانی (طراح لباس)، نیز که به‌صورت برخط از ایتالیا در این نشست حاضر بود ضمن اشاره به اهمیت همکاری صنعت و دانشگاه، تأکید کرد: در زمینه مُد پایدار تغییرات زیادی به وجود آمده که هر کسی باید حوزه تخصصی خودش را پیدا کند و از این طریق وارد صنعت شود.
 وی در ادامه توضیح داد: موضوعی که در حال حاضر روی آن متمرکز هستم، بحث طراحی برای سیستم فشن به‌صورت تخصصی است تا بتوانم پس از ورود به صنعت، دستاوردهای جدیدی به دست آورم.
 در پایان نشست حاضران سوالات خود را عنوان و در مورد عنوان‌های مختلف سیستم مُد بحث و گفتگو کردند.

دکمه بازگشت به بالا