دستاورد پژوهشی دانشگاه علم و فرهنگ در حوزه مدارهای دیجیتال با فناوری نانو QCA

مقالهای از دکتر عبدالحسین رضائی عضو هیئتعلمی گروه مهندسی برق دانشگاه علم و فرهنگ، به همراه مهندس رضا فرجی دانشآموخته مقطع کارشناسیارشد این دانشگاه، در مجله معتبر «Integration, the VLSI Journal» از انتشارات الزویر (Elsevier) چاپ شد. این مجله دارای نمایه Web of Science (ISI) و ضریب تأثیر ۲.۲ است.
این مقاله با عنوان «Design of new single-bit multilayer ALU in QCA technology» طراحی یک واحد محاسبه و منطق تکبیتی چندلایه در فناوری QCA ؛ باهدف حل محدودیتهای فناوری CMOS، به طراحی یک مدار ALU تکبیتی در معماری چندلایه QCA پرداخته و عملکرد آن را بررسی کرده است.
فناوری QCA یکی از جایگزینهای پیشرفته برای فناوری CMOS در طراحی مدارهای دیجیتال است. در این روش، از جایگاههای کوانتومی برای انتقال و پردازش دادهها استفاده میشود که به کاهش چشمگیر ابعاد، توان مصرفی و تداخل سیگنالی میانجامد. فناوری QCA با استفاده از سلولهای کوانتومی و تعاملات الکترواستاتیکی، امکان ساخت مدارهایی با چگالی بسیار بالا و تأخیر پایین را فراهم میسازد، و ازاینرو گزینهای ایدهآل برای نسلهای آتی سیستمهای محاسباتی به شمار میرود. نتایج حاصل از مقایسه با گزارشهای موجود نشان میدهد که ALU طراحی شده در این مقاله دارای عملکرد بهتری نسبت به سایر ALUها است.
چاپ این مقاله نشاندهنده ظرفیت علمی بالای پژوهشگران دانشگاه علم و فرهنگ در حوزه فناوریهای نوظهور نانو است و دستاورد حاصل میتواند زمینهساز توسعه مدارهای پیچیدهتر در فناوریهای نوین دیجیتالی باشد.
برای مطالعه بیشتر کلیک کنید.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0167926025000793