۷ ارديبهشت،روز جهانی دیزاین ۲۰۲۴: آیا مهربان است؟

دکتر زهرا حسین‌نژاد عضو هیئت علمی‌ و مدیرگروه ارتباط تصویری دانشگاه علم و فرهنگ و رئیس انجمن علمی هنرهای تجسمی ایران، اظهار داشت: دیزاین  بر تمام جنبه های زندگی تاثیر می گذارد و توجه به این جنبه هاست که طراحی را متفکرانه ، خلاقانه و تاثیرگذار می کند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علم و فرهنگ،وی در یادداشتی به مناسبت ۷ اردیبهشت، روز جهانی دیزاین و گرافیک گفت: روز جهانی دیزاین امسال، تاثیر عمیق طراحی بر زندگی روزمره ما را به رسمیت می شناسد. به همین دلیل، شعار امسال “آیا مهربان است؟” از طراحان می خواهد تا به جنبه انسانی دیزاین اهمیت دهند و مهربانی را در اولویت قرار دهند.
وی گفت: از زمان آغاز به کار در سال ۱۹۹۵، روز جهانی دیزاین به عنوان ادای احترامی به ایجاد یک پلتفرم برای طراحان سراسر جهان برای متحد شدن و به رسمیت شناختن قدرت دیزاین برای ایجاد تغییر ملموس، متحول کردن محیط اطراف ما و ارتقای کیفیت زندگی ما بوده است. این بزرگداشت سالانه، الهام بخشی برای طراحان برای بحث و به اشتراک گذاشتن کارهایشان بوده است، به طوری که هر سال یک موضوع جدید برای هدایت بحث های آنها انتخاب می شود.

حسین نژاد تاکید کرد: از نگاهی دیگر، طراحان می توانند کارهایی را طراحی کنند که مرزهای طراحی را بشکنند و پایه های جدیدی را بنا کنند و شگفتی و زیبایی را به تجربه کاربری وارد کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علم و فرهنگ خاطرنشان کرد: روز جهانی دیزاین ۲۰۲۴ فرصتی برای طراحان است تا در تفکر و تامل عمیق شرکت کنند و رویکردی جامع به طراحی را در پیش بگیرند، با اولویت دادن به رفاه انسانی، پایداری و فراگیری. این فراخوانی برای طراحان است تا روابط و تأثیرات طرح های خود را بر مصرف کنندگان و همه افراد درگیر در زنجیره ارزش، در نظر بگیرند.

معیار مهربانی

حسن نژاد تصریح کرد: موضوع “آیا مهربان است؟” بر اهمیت دیزاین با مهربانی، سخاوت و دلسوزی تاکید می کند. این موضوع طراحان را تشویق می کند تا شیوه های طراحی خود را بازنگری کنند و مهربانی را به جای تمرکز صرف بر سودآوری، در اولویت قرار دهند. با اتخاذ معیار مهربانی، طراحان می توانند طرح هایی را خلق کنند که نه تنها استانداردهای قانونی را برآورده می کنند، بلکه از آنها فراتر می روند و دنیایی را پرورش می دهند که در آن طراحی تلاش می کند تا مهربان، سخاوتمند و دلسوز باشد.

مزایای مهربانی در دیزاین

وی عنوان کرد: گنجاندن مهربانی در شیوه‌های طراحی می‌تواند مزایای متعددی برای طراحان و کاربران نهایی داشته باشد. با اولویت قرار دادن مهربانی، طراحان می‌توانند کاری خلق کنند که با مخاطبان خود هم‌صدا باشد و حس ارتباط و همدلی را تقویت کند. این رویکرد می‌تواند منجر به افزایش رضایت، وفاداری و تعامل کاربر شود و در نهایت به موفقیت طراحی کمک کند.

رییس انجمن هنرهای تجسمی ایران گفت:  علاوه بر این، معیار مهربانی می‌تواند به ایجاد یک صنعت طراحی پایدارتر و فراگیرتر نیز کمک کند. با اولویت قرار دادن رفاه انسان، طراحان می‌توانند کاری خلق کنند که در دسترس، عادلانه و مسئولانه در قبال محیط زیست باشد. این رویکرد می‌تواند منجر به ایجاد یک صنعت دیزاین متنوع‌تر و فراگیرتر شود، جایی که صدای همه شنیده و ارزشمند تلقی می‌شود.

تأثیر بر جامعه

وی افزود: علاوه بر مزایای طراحان و کاربران نهایی، معیار مهربانی می‌تواند تأثیر قابل‌توجهی بر جامعه وسیع‌تر نیز داشته باشد. با اولویت قرار دادن مهربانی، طراحان می‌توانند کاری خلق کنند که به ایجاد دنیایی دلسوزتر و مراقبت‌کننده‌تر کمک کند و حس تعلق به جامعه و مسئولیت اجتماعی را تقویت کند. این رویکرد می‌تواند منجر به ایجاد جامعه‌ای عادلانه‌تر و درست‌تر شود، جایی که دیزاین به عنوان ابزاری برای تغییر مثبت به کار گرفته می‌شود.

مدیر گروه ارتباطات تصویری دانشگاه علم و فرهنگ خاطرنشان کرد:با توجه به آن‌چه بدان اشاره شد، شورای بین‌المللی دیزاین (ICoD) طراحان سراسر جهان را به تمرکز بر «مهربانی» در فرآیند دیزاین و خلق آثاری با هدف ارتقای زندگی بشری و حفظ محیط زیست در روز جهانی دیزاین 2024 دعوت می‌کند.

وی افزود: با هدف ترویج دیزاین‌های مسئولانه و پایدار، ICoD شعار «مهربانی در دیزاین» را برای این رویداد سالانه برگزیده‌است. این شعار طراحان را به درنظرگرفتن ملاحظات انسانی و زیست‌محیطی در تمام مراحل دیزاین، از ایده اولیه تا خلق نهایی محصول، تشویق می‌کند.

حسین نژاد گفت: مهربانی در دیزاین به معنای خلق محصولاتی کارآمد، زیبا و مفید نه‌تنها برای کاربران، بلکه برای کره زمین است. این رویکرد جامع به دیزاین، طراحان را به نوآوری و یافتن راه‌حل‌های خلاقانه برای چالش‌های پیش روی بشریت و سیاره زمین ترغیب می‌کند.
وی گفت: بطورکلی، در سراسر جهان، طیف گسترده‌ای از رویدادها به مناسبت روز جهانی دیزاین ۲۰۲۴ برگزار خواهد شد. این رویدادها شامل سخنرانی‌ها، کارگاه‌های آموزشی، نمایشگاه‌ها و مسابقات دیزاین با محوریت «مهربانی در دیزاین» هستند…

عضو هیئت علمی دانشگاه علم و فرهنگ در پایان گفت: به طور خلاصه، روز جهانی دیزاین و گرافیک، رویداد مهمی است که پتانسیل دیزاین را برای ایجاد تغییر مثبت و بهبود زندگی روزمره ما برجسته می‌کند. موضوع “آیا مهربان است؟” طراحان را به چالش می‌کشد تا مهربانی و ایثار را در کار خود در اولویت قرار دهند و به ایجاد یک صنعت دیزاین انسانی‌تر و فراگیرتر کمک کنند. با پذیرفتن معیار مهربانی، طراحان می‌توانند کاری خلق کنند که نه تنها استانداردهای قانونی را برآورده کند، بلکه از آنها فراتر رود و به ایجاد دنیایی دلسوزتر و مراقبت‌کننده‌تر کمک کند.

دکمه بازگشت به بالا